Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

GİBTÜ’de Teknoloji Bağımlılığı Masaya Yatırıldı

Eğitim (Haber Merkezi ) - Haber Merkezi | 12.05.2025 - 11:04, Güncelleme: 12.05.2025 - 11:04 151 kez okundu.
 

GİBTÜ’de Teknoloji Bağımlılığı Masaya Yatırıldı

GİBTÜ’de düzenlenen etkinlikte, teknoloji bağımlılığı ve güvenli dijital yaşam konuları uzmanlar eşliğinde ele alındı.Gençlere dijital farkındalık aşılandı.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ev sahipliğinde, dijital dünyanın bireyler üzerindeki etkilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla planlanan “Teknolojiyi Yönet: Sanal Fobileri Yok Et” başlıklı etkinlik, Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dijital bağımlılıklar ele alındı. Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen program, akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.   Etkinlikte teknoloji bağımlılığı ve güvenli dijital yaşam masaya yatırıldı.  Etkinlikte Halk sağlığı bakış açısıyla teknolojinin günlük yaşamdaki rolü, Güvenli ve etik teknoloji kullanımı, Dijital bağımlılıklar ve psikolojik etkileri konuları çok boyutlu bir yaklaşımla ele alındı. Teknoloji Bağımlılığı ve Tedavileri Dr. Öğr. Üyesi Sema İçel'in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte:  Doç. Dr. Aliye Bulut, "Halk Sağlığı Gözüyle Teknoloji Kullanımı" başlıklı sunumunda teknolojinin toplum sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirdi.  Prof. Dr. Cihan Kaleli, "Güvenli Teknoloji Kullanımı" konusunda katılımcıları bilgilendirirken, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Klinik Psikolog Muhammed Adıyaman ise "Teknoloji Bağımlılığı ve Tedavileri" hakkında önemli açıklamalar yaptı. Sunumların ardından soru-cevap oturumunda, katılımcılar uzmanlara merak ettikleri soruları yöneltti. Özellikle gençlerin dijital dünyada karşılaştıkları zorluklar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.  Etkinlik katılım belgesi takdimi ile sona erdi.
GİBTÜ’de düzenlenen etkinlikte, teknoloji bağımlılığı ve güvenli dijital yaşam konuları uzmanlar eşliğinde ele alındı.Gençlere dijital farkındalık aşılandı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ev sahipliğinde, dijital dünyanın bireyler üzerindeki etkilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla planlanan “Teknolojiyi Yönet: Sanal Fobileri Yok Et” başlıklı etkinlik, Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dijital bağımlılıklar ele alındı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen program, akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.   Etkinlikte teknoloji bağımlılığı ve güvenli dijital yaşam masaya yatırıldı. 

Etkinlikte Halk sağlığı bakış açısıyla teknolojinin günlük yaşamdaki rolü, Güvenli ve etik teknoloji kullanımı, Dijital bağımlılıklar ve psikolojik etkileri konuları çok boyutlu bir yaklaşımla ele alındı.

Teknoloji Bağımlılığı ve Tedavileri

Dr. Öğr. Üyesi Sema İçel'in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte:  Doç. Dr. Aliye Bulut, "Halk Sağlığı Gözüyle Teknoloji Kullanımı" başlıklı sunumunda teknolojinin toplum sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirdi.  Prof. Dr. Cihan Kaleli, "Güvenli Teknoloji Kullanımı" konusunda katılımcıları bilgilendirirken, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Klinik Psikolog Muhammed Adıyaman ise "Teknoloji Bağımlılığı ve Tedavileri" hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Sunumların ardından soru-cevap oturumunda, katılımcılar uzmanlara merak ettikleri soruları yöneltti. Özellikle gençlerin dijital dünyada karşılaştıkları zorluklar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.  Etkinlik katılım belgesi takdimi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gaziantephakikat.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.